Je staat niet alleen
  • Hoe het werkt
  • Problemen
  • Voor- en nadelen
Geen resultaten
Toon alle resultaten
Je staat niet alleen
  • Hoe het werkt
  • Problemen
  • Voor- en nadelen
Geen resultaten
Toon alle resultaten
Je staat niet alleen
Geen resultaten
Toon alle resultaten
Home Hoe het werkt

Wat is Klarna en hoe werkt het?

Door Michelle
24 juli 2023
in Hoe het werkt

Als je online shopt, kan het soms lastig zijn om te beslissen welke betaalmethode je wilt gebruiken. Een populaire optie is Klarna, een flexibele betaalservice die je helpt bij het afrekenen van je aankopen. Hoe werkt Klarna precies en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel vertellen we jou alles wat je moet weten over deze handige betaalservice.

Inhoudsopgave

  • Wat is Klarna?
  • Hoe werkt Klarna?
  • Problemen met Klarna?

Wat is Klarna?

Klarna is een financieel bedrijf dat je helpt om gemakkelijk en veilig aankopen te doen bij verschillende webshops. Als je bij een webshop wilt afrekenen met Klarna, hoef je geen bankgegevens of creditcardgegevens in te vullen. Je hoeft alleen maar te klikken op de betaalknop van Klarna en je gegevens worden automatisch ingevuld. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan het invullen van allerlei betaalgegevens en kun je snel en gemakkelijk afrekenen.

Een ander voordeel van Klarna is dat je meer controle hebt over je betalingen. In plaats van direct het volledige bedrag te betalen, kun je ervoor kiezen om in delen te betalen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst de helft betalen en de andere helft later. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een groot bedrag moet betalen, maar het niet allemaal in één keer kunt missen. Met Klarna heb je dus meer flexibiliteit bij het afrekenen van je online aankopen.

Hoe werkt Klarna?

Zo gebruik je Klarna

Klarna is een betaaloptie die je kunt gebruiken om aankopen te doen bij webshops. Wanneer je bij het afrekenen van je bestelling kiest voor Klarna, hoef je niet direct te betalen. In plaats daarvan ontvang je een factuur van Klarna, die je binnen een bepaalde termijn moet voldoen. Bij de meeste webshops kun je kiezen voor de optie ‘Betaal Later met Klarna’, waarbij je de factuur pas binnen 14 dagen hoeft te betalen.

Wat je met Klarna kunt doen

Met Klarna kun je dus aankopen doen zonder direct te betalen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld even geen geld op je rekening hebt staan of wanneer je liever op een later moment betaalt. Klarna biedt ook de optie om je aankopen in termijnen te betalen. Dit heet ‘Betaal in Termijnen met Klarna’. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen om het aankoopbedrag in drie of vier termijnen te betalen, verspreid over een aantal maanden.

Waarvoor je Klarna kunt gebruiken

Je kunt Klarna gebruiken bij verschillende webshops, variërend van kledingwinkels tot elektronicawinkels en alles daartussenin. Het is een handige betaalmethode wanneer je even niet genoeg geld hebt om een aankoop te doen of wanneer je liever later betaalt. Houd er wel rekening mee dat Klarna rente rekent wanneer je voor ‘Betaal in Termijnen’ kiest. Het is daarom verstandig om goed na te denken of deze betaaloptie voor jou de beste keuze is.

In het kort over Klarna

  1. Betaal achteraf na ontvangst van je producten
  2. Gebruiksvriendelijke en snelle checkout
  3. Geen verborgen kosten of administratiekosten
  4. Uitgebreide terugbetalingsmogelijkheden
  5. Eenvoudig en overzichtelijk accountbeheer
  6. Bescherming tegen fraude en identiteitsdiefstal
  7. Gratis aankoopverzekering tot €1000 per bestelling
  8. Mogelijkheid tot het opzetten van een abonnementen-service
  9. Biedt financiële inzichten en mogelijkheden voor financiële planning
  10. Wereldwijde acceptatie bij duizenden webwinkels

Problemen met Klarna?

Ben jij van plan om Klarna te gebruiken voor je online aankopen? Voordat je dit doet, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke problemen die je tegen kunt komen.

1. Annulering niet mogelijk

Het kan voorkomen dat je niet in staat bent om een geplaatste bestelling te annuleren bij Klarna. Dit kan erg vervelend zijn als blijkt dat je de bestelling toch niet wilt hebben. Het is belangrijk om te weten dat annuleringen niet altijd mogelijk zijn, afhankelijk van de situatie.

2. Creditcheck

Klarna voert uitgebreide creditchecks uit voordat ze akkoord gaan om een betaling te regelen. Dit kan als nadelig ervaren worden, omdat niet iedereen slaagt voor een creditcheck. Als je je zorgen maakt over de uitkomst van een creditcheck, is het wellicht beter om een andere betaalmethode te kiezen.

3. Incassokosten en rente

Als je te laat betaalt of je betaalt helemaal niet, kunnen er incassokosten en rente in rekening worden gebracht door Klarna. Deze kosten kunnen snel oplopen en het kan lang duren voordat je volledig bij bent in je betalingen. Let goed op de betalingstermijn en betaal op tijd om extra kosten te voorkomen.

4. Onduidelijkheid over facturen

Je kunt soms verwarring ervaren over een factuur die je van Klarna hebt ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de factuur niet compleet is, of omdat Klarna verschillende facturen stuurt voor hetzelfde product. Neem in dat geval contact op met de klantenservice om verduidelijking te krijgen.

5. Slechte klantenservice

In sommige gevallen kan de klantenservice van Klarna ondermaats zijn. Het kan moeilijk zijn om contact te krijgen met iemand die je kan helpen, of je kunt geen duidelijk antwoord krijgen op je vragen. Als je problemen hebt met Klarna, probeer dan geduldig te blijven en blijf bellen of mailen tot je een bevredigend antwoord krijgt.

6. Fraude

Hoewel Klarna zich inzet om fraude te voorkomen, kunnen er toch frauduleuze activiteiten plaatsvinden met behulp van de diensten van Klarna. Dit kan resulteren in verlies van geld of persoonlijke informatie. Houd je account goed in de gaten en meld verdachte activiteiten onmiddellijk bij de klantenservice.

7. Beperkte acceptatie

Klarna wordt niet door alle winkels geaccepteerd als betaalmethode. Dit kan frustrerend zijn als je een product hebt gevonden dat je wilt kopen, maar je kunt het niet betalen met Klarna. Controleer goed welke betaalmethoden beschikbaar zijn voordat je je aankoop doet.

8. Beperkte betalingsopties

Klarna biedt beperkte opties als het gaat om betalingstermijnen en betalingsopties. Bijvoorbeeld, je kunt niet betalen met Paypal of Apple Pay. Dit kan een belemmering zijn als je deze opties nodig hebt voor je aankoop. Houd hier rekening mee bij je beslissing om met Klarna te betalen.

9. Geen terugbetaling bij retourneren

Als je besluit om een product terug te sturen en je hebt betaald via Klarna, ontvang je geen directe terugbetaling. In plaats daarvan zal Klarna jouw factuur verlagen of crediteren. Dit kan betekenen dat je nog steeds moet betalen voor een product dat je niet langer hebt. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de retourvoorwaarden van de winkel waar je koopt.

10. Beperkte diensten in jouw land

Klarna biedt niet alle diensten aan in elk land waar ze actief zijn. Het kan zijn dat bepaalde diensten niet beschikbaar zijn in jouw land. Dit kan vervelend zijn als je voor bepaalde opties hebt gekozen en deze niet beschikbaar blijken te zijn. Controleer de beschikbaarheid van Klarna in jouw land voordat je een aankoop doet.

Gerelateerde berichten

Hoe het werkt

Apple Watch: uitleg en werking van de smartwatch

Wanneer jij het meest recente model van de Apple Watch om je pols draagt, ben jij in het bezit van...

4 oktober 2023
Hoe het werkt

Wat is Canva? Uitleg van dit handige ontwerpplatform

Als jij op zoek bent naar een eenvoudige manier om prachtige ontwerpen te maken zonder enige ontwerpervaring, dan is Canva...

3 oktober 2023
Hoe het werkt

Werking van een tijdschakelaar: uitleg en voorbeelden

Stel je voor dat je graag wilt dat je lichten automatisch aan- en uitgaan 's avonds, zodat je huis er...

3 oktober 2023
Hoe het werkt

Hoe werkt iCloud? Wat het is en uitleg van de werking

Jij hebt vast wel eens gehoord van iCloud, maar weet je ook hoe het precies werkt? iCloud is de online...

1 oktober 2023
Volgend bericht

Veelvoorkomende issues met Discovery Plus

20 plus- en minpunten van sociale media

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen

Geluid werkt niet na Windows 10 update? Bekijk wat je kunt doen

22 augustus 2023

Voorbeeldvenster PDF in Windows werkt niet? Dit kun je eraan doen

4 juli 2023

20 plus- en minpunten van rodelen

17 september 2023

Voordelen en nadelen van krachttraining: wat je moet weten

21 maart 2023

Vaak voorkomende problemen bij witgoed

25 april 2023

Nieuw

Problemen

Draadloos oortje JBL werkt niet? Probeer deze dingen

4 oktober 2023
Problemen

Microfoon werkt niet op Discord? Dit kun je proberen

4 oktober 2023
Problemen

Laptop werkt niet zonder muis: tips en oplossingen

4 oktober 2023
Problemen

Bluetooth op iPhone werkt niet? Dit kun je eraan doen

4 oktober 2023
Problemen

Problemen met vingerafdrukscanner ontgrendelen van smartphone?

4 oktober 2023
Voor- en nadelen

20 voor- en nadelen van een knabbelschaar

4 oktober 2023

  • Home
  • Privacybeleid
  • Disclaimer
  • Over ons
  • Contact

Disclaimer

Onze website is alleen bedoeld voor demonstratie- en entertainmentdoeleinden. Alle inhoud op deze website is eigen risico te gebruiken. Wij nemen geen aansprakelijkheid voor het gebruik van onze informatie.

Geen resultaten
Toon alle resultaten
  • Hoe het werkt
  • Problemen
  • Voor- en nadelen

© Jestaatnietalleen