Je staat niet alleen
  • Hoe het werkt
  • Problemen
Geen resultaten
Toon alle resultaten
Je staat niet alleen
  • Hoe het werkt
  • Problemen
Geen resultaten
Toon alle resultaten
Je staat niet alleen
Geen resultaten
Toon alle resultaten
Home Hoe het werkt

Tikkie uitgelegd: zo werkt de app voor betaalverzoekjes

Door Marcel
16 maart 2023
in Hoe het werkt

Wil je snel en makkelijk geld terugvragen zonder gedoe? ‘Stuur maar een Tikkie’, zeggen we dan. Tikkie is dé oplossing voor jou als je geregeld een betaalverzoek wilt versturen. Met Tikkie kun jij gemakkelijk en snel geld terugvragen via WhatsApp, SMS of e-mail. Maar wat is Tikkie nu eigenlijk en hoe werkt het precies? We vertellen je er meer over.

Inhoudsopgave

  • Wat is Tikkie?
  • Hoe werkt Tikkie?
  • Problemen met Tikkie?

Wat is Tikkie?

Tikkie is een app waarmee je makkelijk en snel kleine betalingen kunt vragen en ontvangen. Het is vooral handig voor situaties waarbij je geld voorschiet voor anderen of als je gezamenlijke kosten hebt gemaakt, bijvoorbeeld op een vakantie of bij een etentje. Met Tikkie hoef je niet meer achteraf te vragen of mensen het geld kunnen overmaken en hoef je ook niet meer te onthouden wie je nog geld moet terugvragen. Je maakt simpelweg een betaalverzoek aan via de app, stuurt het naar de persoon die jou nog geld schuldig is en zij kunnen het vervolgens makkelijk en snel overmaken via iDEAL.

Het is ook mogelijk om met Tikkie betaalverzoeken te sturen naar groepen. Zo kun je bijvoorbeeld na een etentje met vrienden de totale rekening delen en deze met één betaalverzoek opdelen onder alle betrokkenen. Daarnaast kun je ook zelf instellen welke betalingen je wel en niet accepteert. Stel dat je iets hebt voorgeschoten voor iemand, maar diegene heeft geen geld op zijn of haar rekening, dan kun je er voor kiezen om een betaling alleen te accepteren wanneer er ook echt voldoende saldo op de rekening van de betreffende persoon staat.

Hoe werkt Tikkie?

Hoe gebruik je Tikkie?

Je kunt Tikkie gebruiken via de mobiele app of via de website. Als je de app gebruikt, moet je deze eerst downloaden en registreren met je telefoonnummer en een verificatiecode. Vervolgens kun je een betaalverzoek aanmaken door het bedrag en een korte omschrijving in te voeren. Daarna kun je het betaalverzoek delen via WhatsApp, e-mail of sms. Als de ontvanger op de link klikt, kan hij of zij via iDEAL betalen.

Als je liever de website gebruikt, moet je eerst een account aanmaken met je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Vervolgens kun je net als bij de app een betaalverzoek aanmaken en delen met de ontvanger. Ook hier kan de ontvanger via iDEAL betalen.

Wat kun je ermee en waarvoor gebruik je Tikkie?

Met Tikkie kun je gemakkelijk geld terugvragen aan vrienden, familie of collega’s. Als je bijvoorbeeld samen uit eten bent geweest en jij hebt de rekening betaald, kun je via Tikkie snel en eenvoudig het bedrag terugvragen van de andere personen. Ook kun je het gebruiken als je bijvoorbeeld een cadeau hebt gekocht voor een gezamenlijke vriend. Je kunt dan het bedrag via Tikkie terugvragen aan de andere vrienden.

Daarnaast kun je Tikkie ook gebruiken als je bijvoorbeeld iets verkoopt via Marktplaats of een andere verkoopsite. Je kunt het bedrag dan via Tikkie laten betalen, zodat je zeker weet dat je het geld ontvangt voordat je het product verstuurt.

Hoe werkt Tikkie precies?

Tikkie werkt op basis van iDEAL-betalingen. Dit betekent dat de ontvanger het bedrag betaalt via iDEAL en dat de betaling direct wordt overgemaakt naar jouw bankrekening. Tikkie is geen bank en slaat ook geen persoonlijke gegevens op. Het enige dat wordt opgeslagen zijn de betalingsgegevens en de omschrijving van het betaalverzoek. Hierdoor is Tikkie veilig en betrouwbaar in gebruik.

In het kort over Tikkie

  1. Met Tikkie kun jij gemakkelijk en snel betalingen ontvangen en versturen.
  2. Je hebt geen gedoe met bankgegevens uitwisselen omdat Tikkie de betaling rechtstreeks koppelt aan jouw telefoonnummer.
  3. Tikkie is veilig en betrouwbaar.
  4. Je kunt Tikkie gebruiken om bijvoorbeeld de rekening van een etentje te verdelen onder vrienden of om een betaling te vragen voor een tweedehands product dat je verkoopt.
  5. Tikkie is gratis te gebruiken, je betaalt alleen de kosten van je eigen bank.
  6. Je kunt Tikkie koppelen aan je bankrekening van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS, Triodos Bank of Van Lanschot.

Problemen met Tikkie?

Als jij Tikkie gebruikt voor het overmaken van geld, kunnen er helaas ook problemen ontstaan. Deze lijst geeft mogelijke problemen aan die je kunt tegenkomen bij het gebruik van Tikkie.

1. Probleem met het inloggen

Je hebt moeite met inloggen op Tikkie. Het kan zijn dat je jouw gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten of dat er een technisch probleem is met de app of website.

2. Foutmelding bij het versturen van een betaalverzoek

Je krijgt een foutmelding wanneer je een betaalverzoek probeert te versturen via Tikkie. Dit kan gebeuren als er geen verbinding is met het internet of als het systeem overbelast is.

3. Verkeerd bedrag overgemaakt of ontvangen

Je hebt per ongeluk een verkeerd bedrag overgemaakt of ontvangen via Tikkie. Dit kan komen door een typfout of omdat er een foutief bedrag in het betaalverzoek stond.

4. Vertraging bij het verwerken van betalingen

Het kan voorkomen dat betalingen via Tikkie vertraging oplopen bij het verwerken. Dit kan gebeuren door technische problemen of door de verwerkingstijd van de banken.

5. Problemen bij het koppelen van een bankrekening

Wanneer je een bankrekening wilt koppelen aan Tikkie, kan dit proces soms problemen opleveren. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de bank niet wordt ondersteund of omdat er onvoldoende saldo op de rekening staat.

6. Onjuiste of ontbrekende transactiegegevens

Soms ontbreken er gegevens bij een transactie in Tikkie of zijn deze onjuist. Dit kan gebeuren doordat het betaalverzoek niet volledig is ingevuld of doordat er een fout is opgetreden tijdens de transactie.

7. Slechte klantenservice

Wanneer je vragen of problemen hebt met Tikkie, kan het zijn dat je onvoldoende ondersteuning krijgt van de klantenservice. Dit kan leiden tot frustraties en vertraging bij het oplossen van de problemen.

Gerelateerde berichten

Hoe het werkt

Uitleg over Isofix: wat het is en hoe het werkt

Wanneer jij je kleintje veilig en comfortabel wilt vervoeren in de auto, is het belangrijk dat het autostoeltje goed geïnstalleerd...

22 maart 2023
Hoe het werkt

Fashioncheque: wat is het en hoe werkt het?

Als je op zoek bent naar een cadeau voor iemand die gek is op mode, is Fashioncheque een geweldige optie....

20 maart 2023
Hoe het werkt

Werking afzuigkap: een heldere uitleg van hoe het werkt

Wanneer je aan het koken bent, wil je niet dat de vervelende geurtjes en dampen in huis blijven hangen. Gelukkig...

20 maart 2023
Hoe het werkt

Wat is voorstrijk en hoe werkt het? Dit is de uitleg

Je staat op het punt om de muur opnieuw te verven, maar voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat...

18 maart 2023
Volgend bericht

Sonos problemen na update? Hulp en oplossingen

Uitleg Xbox Game Pass Ultimate: hoe werkt het?

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen

Oplossingen voor als Google Chrome vastloopt

16 maart 2023
jestaatnietalleen

10 oplossingen voor het vastlopen van je Google Chromecast

12 maart 2023

Hoe een warmtepomp werkt: uitleg over werking

15 maart 2023

Problemen met laptop-update? Bekijk welke oplossingen er zijn

21 maart 2023

  • Home
  • Privacybeleid
  • Over ons
  • Contact

Disclaimer

Onze website is alleen bedoeld voor demonstratie- en entertainmentdoeleinden. Alle inhoud is deze website op eigen risico te gebruiken. Wij nemen geen aansprakelijkheid voor het gebruik van onze informatie.

Geen resultaten
Toon alle resultaten
  • Hoe het werkt
  • Problemen