Het is zomer en je hebt besloten om een BBQ te organiseren voor je vrienden en familie. Je staat in de tuin, de zon schijnt fel en je hoort het geluid van een sissende grill. Je krijgt meteen zin in een sappige hamburger of een gegrilde kippenpoot. Maar waar begin je? Geen zorgen, want we hebben een paar geweldige ideeën voor een zomerse BBQ die je zal helpen om een onvergetelijke avond te creëren. Van smakelijke marinades tot bijgerechten die je smaakpapillen prikkelen, je zult zeker indruk maken op je gasten.
15 ideeën voor zomerse BBQ
Bereid je voor op het allerbeste BBQ-seizoen ooit. Met de zomer om de hoek, is het tijd om je grillvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een veteraan bent of een beginnende BBQ’er, deze lijst van 15 ideeën voor een zomerse BBQ zal je helpen om je gasten te verrassen met heerlijke gerechten en onvergetelijke smaken. Steek de houtskool aan, pak je schort en bereid je voor op een culinair avontuur.
1. Gegrilde groentespiesjes
Gooi wat kleur op je barbecue met deze smakelijke groentespiesjes. Rijg stukjes paprika, ui, champignons en courgette aan een spies en grill ze tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Serveer ze als bijgerecht of leg ze op een broodje voor een vegetarische barbecueburger.
2. Gemarineerde kippenvleugels
Geef je kippenvleugels een kick met een smaakvolle marinade. Meng sojasaus, honing, knoflook en peper en marineer de vleugels minstens een uur (of zelfs een nacht) voordat je ze grilt. Laat ze lekker knapperig worden op de BBQ en serveer met je favoriete dipsaus.
3. Sappige hamburgers
Niets zegt zomerse BBQ zoals een goede hamburger. Mix gehakt met wat paneermeel, ei, ui, knoflook en je favoriete kruiden en vorm er mooie dikke schijven van. Gril de hamburgers tot ze sappig van binnen en knapperig van buiten zijn. Leg ze op een broodje met je favoriete toppings en je bent klaar om te smullen.
4. Geroosterde maïskolven
Maïs op de barbecue is een klassieker en altijd een hit. Besmeer de maïskolven met gesmolten boter en strooi er zout en peper over. Gril ze tot ze goudbruin zijn en serveer met nog meer boter en een scheutje limoensap voor extra smaak.
5. Gegrilde garnalenspiesjes
Maak van je barbecue een seafood feast met deze heerlijke garnalenspiesjes. Rijg grote garnalen aan een spies en marineer ze met knoflook, citroen, olijfolie en verse kruiden. Grill ze tot ze roze en gaar zijn en serveer met een smakelijke dipsaus.
6. Romige aardappelsalade
Een goede aardappelsalade is een must-have bij elke zomerse BBQ. Kook aardappels tot ze gaar zijn en meng ze met Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, lente-ui, augurk en dille. Breng op smaak met zout en peper en laat de smaken een paar uur intrekken voordat je serveert.
7. Gegrilde watermeloen met feta
Verras je gasten met deze ongewone combinatie van zoet en zout. Snijd plakjes watermeloen en gril ze kort aan beide kanten. Verkruimel feta over de gegrilde plakjes en besprenkel met balsamico-glazuur voor een frisse en verrassende salade.
8. Barbecuesaus met een twist
Geef je gebruikelijke barbecuesaus een opkikker met extra smaakmakers. Voeg bijvoorbeeld bourbon, appelcider azijn, honing of Worcestersaus toe. Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om een saus te creëren die perfect past bij je favoriete gegrilde gerechten.
9. Zachte marshmallow chocolade quesadilla’s
Maak van je barbecue een dessertparadijs met deze smakelijke quesadilla’s. Smeer een tortillawrap in met Nutella, leg er marshmallows op en vouw dicht. Gril de quesadilla’s tot de chocolade gesmolten is en de marshmallows zacht en kleverig zijn. Snijd in punten en geniet.
10. Prosciutto-wikkelde asperges
Breng je groenten naar een hoger niveau met deze lekkere en elegante asperges. Wikkel elke asperge in een dun plakje prosciutto en gril ze tot ze knapperig zijn. Serveer als bijgerecht of voeg ze toe aan een salade voor een extra smaakvolle touch.
11. Gepofte aardappels met zure room en bieslook
Geef je aardappels een BBQ-makeover door ze te poffen op de grill. Wrijf de aardappels in met olie, prik er gaatjes in en gril ze indirect tot ze zacht zijn aan de binnenkant en knapperig aan de buitenkant. Serveer met een flinke klodder zure room en fijngehakte bieslook.
12. Gegrilde ananas met kaneel en vanille-ijs
Sluit je BBQ af met een zoete en smaakvolle traktatie. Snijd plakjes ananas en gril ze tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Bestrooi met een snufje kaneel en serveer met een bolletje vanille-ijs voor een perfecte combinatie van warm en koud.
13. Knapperige BBQ-kippenvleugels
Geef je kippenvleugels een extra crunch met een krokant laagje. Meng bloem met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Rol de kippenvleugels door het bloemmengsel en gril ze tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Serveer met je favoriete dipsaus.
14. Frisse komkommersalade
Verfris je smaakpapillen met deze lichte en knapperige komkommersalade. Snijd komkommer in dunne plakjes en meng met Griekse yoghurt, dille, citroensap en een snufje zout en peper. Serveer als bijgerecht of voeg toe aan een broodje voor een verfrissende crunch.
15. Bierblik kip
Maak een spektakel van je barbecue met deze indrukwekkende bierblik kip. Vul een blikje bier voor de helft met je favoriete marinade en zet het rechtop in de kip. Plaats de kip op de barbecue en laat hem langzaam roosteren tot hij sappig en vol van smaak is. Een echt pronkstuk op je BBQ-feestje.
















